CITY FM Classic Rock

Netherlands
Published 4 years ago
Print information

In short, about the project

Voor de beste Classic Rock op 't Internet luister je naar CITY FM Classic Rock! Van AC/DC t/m ZZ Top, als het Classic Rock is hoor je het hier!
CITY FM Classic Rock
Netherlands,
Published 4 years ago

In short, about the project
Voor de beste Classic Rock op 't Internet luister je naar CITY FM Classic Rock! Van AC/DC t/m ZZ Top, als het Classic Rock is hoor je het hier!

Additional information

Info: City FM begon via één van de kanalen van de Amsterdamse lokale omroep SALTO. De zender zond toen nog uitsluitend dancemuziek uit.

Later ging City FM commercieel en werd het muziekaanbod verbreed. In 2001 werd de zender Sun FM overgenomen zodat City FM voortaan ook te horen was in de provincies Zuid-Holland en Utrecht.

Enige tijd later ging de zender zich specialiseren in pop en rock. In 2003 werd vervolgens gekozen voor het muziekgenre Classic Rock. De zender heette sindsdien voluit City FM Classic Rock, en was vanaf nu te horen in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.

In 2004 nam men het Noordelijke radiostation Rebecca Radio over, met frequenties in Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en het noorden van Flevoland. Hierbij wijzigde het format per 15 augustus van dat jaar in Classic Rock. De locatie in Meppel werd gesloten.

De zender zond nu uit in hetzelfde pand als City FM in het Zuid-Hollandse Rijswijk onder de naam Rebecca FM Classic Rock met hetzelfde format en vormgeving als City FM. De naam Rebecca verdween op 1 december 2006. Het station heet sindsdien in City FM. Sinds begin 2007 draait men naast Classic Rock ook moderne rockmuziek.

Per 1 januari 2009 is Editie West gestopt met uitzenden in de ether. De frequenties zijn overgegaan naar Radio Decibel. Via de website is de zender nog wel te beluisteren.

Mobile: +31 651398742

 

Contact seller CITY FM Classic Rock


What you can report: wrong or outdated information, idle radio stream, issues related exclusively to this media project.

  You must log in or register a new account in order to contact the owner.

  Leave a feedback!

  Tell others what you think about this radio station. You can only add a review if you are logged in! You need to log in first.
  Talk strictly about this project. Musical dedications are not accepted.
  Because we want spam to be removed, reviews will be reviewed before publishing.
  Information
  Web links that lead to external pages can contain viruses or mallware
  The information on the promotion page may have incorrect writing or data

  Location of the radio station

  Netherlands