Radio Micul Samaritean

Moldova, Chișinău
Published 3 years ago
Print information

In short, about the project

Asculta Radio Micul Samaritean - asculta cu inima! Lansare: 25 septembrie 1994
Radio Micul Samaritean
Moldova, Chișinău,
Published 3 years ago

In short, about the project
Asculta Radio Micul Samaritean - asculta cu inima! Lansare: 25 septembrie 1994

Additional information

Info: În Republica Moldova Misiunea Micul Samaritean si-a început activitatea de slujire în luna septembrie, anul 1989, când Florin si Lidiana Pindic Blaj au venit din Statele Unite cu dorinta de a implementa lucrarea misionara printre copii.

Primii ani de activitate au fost marcati de vizita acestora prin orfelinate si scoli pentru a preda lectii biblice, interpretarea cântarilor crestine, dar si instruirea persoanelor dornice de a-i învata, pe cei mici, Cuvântul Lui Dumnezeu.

În acest scop s-au tradus si tiparit sute de mii de carti pentru copii în limbile româna si rusa, fiind distribuite gratuit, atât în Republica Moldova, cât si în România.

În anul 1990 au fost realizate primele programe radio ,,Cheite pentru copii”, fiind transmise de Postul National, iar din 1992 aceste emisiuni au fost produse pentru TVR si transmise la Monte Carlo. Copiii au îndragit foarte repede aceste programe radio si multi dintre ei trimiteau scrisori la adresa misiunii( de la 200 la 700 pe saptamina).

Micul Samaritean a deschis prima Casa de Copii de tip familial în anul 1994, unde au fost cazati, îngrijiti si educati pâna la 40 de copii, cu varstele cuprinse între 3 si 7 ani.

Anul 1994 a fost unul binecuvântat si prielnic pentru dezvoltarea lucrarii Micului Samaritean, prin deschiderea primei statii de radio crestine din Moldova, iar în mai putin de un an s-a extins în toata tara prin cele 12 statii de radio, undele lor acoperind nu doar Moldova, ci si o parte din România si Ucraina.

Lucrarea Micului Samaritean are doua brate de slujire în Republica Moldova:
1. Radioul – prin vestirea Cuvântului lui Dumnezeu
2. Ajutorul umanitar – trimis în mare parte din SUA si distribuit copiilor din orfelinate. De asemenea, paturilor social-vulnerabile, îndeosebi celor din zonele rurale. Au fost oferite bunuri precum: îmbracaminte, încaltaminte, produse alimentare, detergenti, medicamente, lemne si carbuni.

Prezenta Micului Samaritean era evidenta aproape in fiecare scoala internat din Moldova, îndeosebi în partea de nord a tarii, unde au mers zilnic misionari, cu scopul de a le preda copiilor lectii biblice si de a le arata dragostea lui Dumnezeu.
Printre alte lucrari realizate de Micul Samaritean se enumera si cele de renovare a bailor, acoperisurilor si reparatia cazangeriilor din diferite orfelinate.

Solicitarile de a oferi ajutor umanitar sunt mai numeroase în periada rece a anului, astfel Micul Samaritean a oferit sute de tone de lemne si carbuni, atât orfelinatelor, cât si batrânilor singuratici de prin sate. În prezent Micul Samaritean si-a orientat activitatea spre scolile din zona rurala, unde nevoile de ajutor sunt în continua crestere.

Un alt proiect special, implementat de catre Directorul executiv al misiunii, Maria-Magdalena, este ,,Fata Copilului”. Anual sunt distribuite mii de pachete, fiecare având atasata poza copilului caruia îi este destinat. Aceste daruri personalizate sunt de un real folos deoarece contin încaltaminte, îmbracaminte, obiecte de igiena personala si rechizite scolare.
Anul 2014 este unul deosebit prin faptul ca marcheaza doua aniversari. Postul de radio a implinit 20 de ani de activitate, în luna iunie, curent. Iar în luna septembrie 2014, s-au împlinit 25 de ani de la fondarea Misiunii Micul Samaritean în Moldova, care îsi are sediul central în Hickory, Carolina de Nord, SUA, desi la ora actuala are prezenta cu ajutorul umanitar în India si America Centrala.

Dorim ca acest website să fie o oază de încurajare pentru ascultătorii Radioului Micul Samaritean, unde să găsim interes comun la teme care ne unesc, nu ne despart, care ne încurajează, nu ne critică, și ne inspiră să reflectăm calitațile Creatorului de bunătate, dragoste, și întelegere.

Receptie pe satelit:
Satelitul Astra -4A
Pozitionat – 5 grade East
Frecventa de receptie – 12,734MHz
Polarizarea – Orizontala
Standart modulatie – DVB-S/QPSK
Symbol rate – 3333kb/s
FEC – 5/6

Frecvente:
Alba - Abrud - 88,3 MHz - FM
Alba - Aiud - 103,2 MHz - FM
Alba - Alba Iulia - 99,1 MHz - FM
Bacau - Bacau - 1485 KHz - AM
Bihor - Ineu - 102,5 MHz - FM
Bihor - Oradea - 1485 KHz - AM
Bistrita Nasaud - Bistrita - 1584 KHz - AM
Bistrita Nasaud - Nasaud - 95,8 MHz - FM
Caras Severin - Bocsa - 93,8 MHz - FM
Cluj - Dej - 97,9 MHz - FM
Constanta - Cobadin - 103,5 MHz - FM
Dolj - Craiova - 1584 KHz - AM
Hunedoara - Deva - 96,3 MHz - FM
Hunedoara - Hateg - 88 MHz - FM
Hunedoara - Hunedoara - 95,1 MHz - FM
Ilfov - Bucuresti - 94,2 MHz - FM
Maramures - Sighetu Marmatiei - 1584 KHz - AM
Neamt - Piatra Neamt - 1602 KHz - AM
Satu Mare - Negresti-Oas - 98 MHz - FM
Sibiu - Medias - 1485 KHz - AM
Suceava - Campulung Moldovenesc - 100,7 MHz - FM
Suceava - Radauti - 1584 KHz - AM
Suceava - Suceava - 1584 KHz - AM
Teleorman - Zimnicea - 104,5 MHz - FM
Tulcea - Tulcea - 93,6 MHz - FM
Valcea - Dragasani - 88,9 MHz - FM

Daca doriti sa ne contactati la Radio Micul Samaritean cu intrebari referitor la programul difuzat la radio sau alte intrebari referitor la radio micul samaritean puteti prin telefon sau email.
- Telefon de contact RMS – Chişinău: 00-373-22-237-589

Daca doriti sa ne contactati referitor la acest website, articolele publicate, sugestii, sau intrebari generale despre Fundatia Micul Samaritean scrieti la adresa de email: [email protected]

Telefon / Email
email: [email protected]
email: [email protected]
telefon studiou: 022237589
Fax: 022243219

Telefoane de contact pentru USA:
+1-847-897-6710 (Chicago – SHARE-A-THONE Studio)
+1-828-396-2220 (Hickory, NC)

Mobile: +373 22 237 589

 

Contact seller Radio Micul Samaritean


What you can report: wrong or outdated information, idle radio stream, issues related exclusively to this media project.

  You must log in or register a new account in order to contact the owner.

  Leave a feedback!

  Tell others what you think about this radio station. You can only add a review if you are logged in! You need to log in first.
  Talk strictly about this project. Musical dedications are not accepted.
  Because we want spam to be removed, reviews will be reviewed before publishing.
  Information
  Web links that lead to external pages can contain viruses or mallware
  The information on the promotion page may have incorrect writing or data

  Location of the radio station

  Moldova, Chișinău