Radio Renasterea

Romania, Cluj, Cluj-Napoca
Last update 4 years ago
Print information

In short, about the project

Un post de radio patronat de Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului și Clujului.
Radio Renasterea
Romania, Cluj, Cluj-Napoca,
Modified 4 years ago

In short, about the project
Un post de radio patronat de Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului și Clujului.

Additional information

Info: În contextul nou de după 1989, Biserica are posibilitatea de a-şi lărgi sfera de misiune. Pe calea undelor, cuvântul Evangheliei coboară de pe amvoane şi pătrunde în suflete şi conştiinţe. Este motivul pentru care Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop şi Mitropolit Bartolomeu Anania a avut iniţiativa înfiinţării unui post de radio la Cluj-Napoca.

Pe lângă informaţie şi divertisment, mass-media în general şi radioul în particular, pot servi edificării spirituale a omului. Acesta este şi obiectivul principal al postului nostru de radio: de a aduce în peisajul radiofonic o nuanţă nouă, aceea a spiritualităţii creştine.

Aflat sub patronajul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Vadului, Feleacului şi Clujului, Radio Renaşterea a început să emită la 1 mai 1999, pe frecvenţa 91,2 MHz/FM stereo, 24 de ore din 24, în municipiul Cluj-Napoca şi împrejurimi. De la 1 mai 2004 poate fi recepţionat on line pe internet la adresa www.radiorenasterea.ro, iar de la 1 mai 2005 emite şi la Bistriţa, al doilea oraş ca importanţă din Arhiepiscopia noastră, pe frecvenţa 102 MHz/FM Stereo.

Programele promovează şi prelungesc misiunea Bisericii în dubla sa dimensiune: religioasă şi culturală.
* Grila de programe cuprinde emisiuni cu caracter religios, cultural, social, muzical şi informativ, emisiuni ce se doresc a fi spaţii de întâlnire dintre Evanghelie şi sensibilităţile omului contemporan. Se adaugă teme specifice fiecărei perioade liturgice a anului bisericesc, fiecărui post de peste an, fiecărei sărbători.
* Se promovează o muzică selectă: simfonică, religioasă, ambientală dar nu sunt uitate nici tradiţiile şi muzica populară. Muzica bisericească alternează cu cea clasică şi modernă, într-o sinteză ce individualizează postul nostru în peisajul radiofonic local.
* Se adresează tuturor categoriilor de vârstă. Unele emisiuni sunt cu adresă specială pe grupe de vârste (copii, adolescenţi, studenţi) în care pe lângă teme specifice se încearcă promovarea valorilor moralei creştine.
* În fiecare duminică şi sărbătoare se transmite Sfânta Liturghie din Catedrala Mitropolitană.
Transmiterea în direct a slujbelor este o formă de diaconie, de slujire a acelor credincioşi, destul de mulţi, care din diferite pricini (bolnavi în spitale sau acasă, bătrâni) nu pot merge la Biserică. Liturghia transmisă prin radio nu o poate înlocui pe cea oficiată în sfintele lui Dumnezeu locaşuri. În faţa aparatului de radio creştinul asistă, în faţa altarului participă.
* Redacţia cuprinde patru departamente: teologic, social, cultural, informativ şi tehnic, în care lucrează 20 de redactori. Colectivul redacţional este format, din oameni tineri şi foarte tineri, cu studii diferite: teologie în cea mai mare parte dar şi muzicologie, filologie, filozofie, teatru, jurnalism.
* Avem o strânsă colaborare cu preoţii profesori de la Facultatea de Teologie şi Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca

* Activitatea noastră este susţinută de numeroşi colaboratori: teologi, scriitori, profesori, medici, jurişti, folclorişti, muzicologi, artişti, profesori, copii, elevi, studenţi, funcţionari publici, cărora le mulţumim.

Lansare: 1 Mai 1999

Tel: 0264 596 500
0724 341 304

Mobile: 0724 341 304

 

Contact seller Radio Renasterea


What you can report: wrong or outdated information, idle radio stream, issues related exclusively to this media project.

  You must log in or register a new account in order to contact the owner.

  Leave a feedback!

  Tell others what you think about this radio station. You can only add a review if you are logged in! You need to log in first.
  Talk strictly about this project. Musical dedications are not accepted.
  Because we want spam to be removed, reviews will be reviewed before publishing.
  Information
  Web links that lead to external pages can contain viruses or mallware
  The information on the promotion page may have incorrect writing or data

  Location of the radio station

  Romania, Cluj, Cluj-Napoca